En dessert med hög imponeringsfaktor- och ändå så enkel att göra!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg bakpapper på en grund plåt.
- Elvispa äggvitor och socker i 3 minuter till en fast konsistens. Tillsätt försiktigt florsocker, vaniljpulver, majsmjöl och vinäger och vispa ytterligare 30 sekunder, tills mixen har en glansig och fast konsistens.
- Bred ut mixen på bakpappret. Strö över hackade pistaschnötter och baka i ugnen 20-25 minuter, tills marängen har en lätt cremefärgad nyans.
Låt svalna i 5 minuter.
- Lägg ett bakpapper och ett ugnsgaller på marängen och vänd sedan. Lyft bort bakplåten och låt marängen svalna upp och ner på grillgallret i ytterligare 5 minuter, ta sedan bort bakpappret. Vänd pistaschsidan uppåt och halvera längden.
- Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda i grädden. Tillsätt 2 msk florsocker om du gillar supersöta desserter. Vispa tills grädden tjocknat.
- Skeda ut vaniljgrädden över en av marängdelarna och toppa med jordgubbar. lägg på den andra rektangeln maräng och tryck försiktigt ihop. Skär i fyrkanter och servera.
Publicerat den
3 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar