"Apfelstrudel" känner väl de flesta till men i strudelns hemland Österrika fyller man ofta de spröda knytena med annat gott, som jordgubbar och späd glasrabarber. Den kommer redan i januari-februari.
Instruktioner
- Strö ut lite vetemjöl på bakbordet och lägg strudeldegen ovanpå. Skölj och torka jordgubbarna och rabarber. Ta bort fästena på jordgubbarna, putsa rabarbern om det behövs och skiva frukten.
- Strö lite av ströbrödet på degen, lägg på frukten och varva den med strösocker, kanel och resten av ströbrödet. Rulla ihop degen till en stor rulle och vik in ändarna.
- Lägg degen på en plåt med skarven ner. Vispa upp ägget och pensla studeln väl. Grädda den i 200 grader, ca 35 minuter, till fin färg. Låt struden svalna lite och sikta lite florsocker över före serveringen. Servera den ljummen.
- Vispad grädde eller vaniljsås är gott till.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar