Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsglass med vit chokladrippel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jag har idag fått hem kokboken "Iskallt!" av Elisabeth Johansson och höll på att ramla baklänges när jag öppnade den och såg allt gott som fanns i den. Här är ett av recepten som jag bestämt måste prova så snart jag får möjlighet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång och frön i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Ställ åt sidan.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll gräddmjölken över smeten och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud upp till 85º under vispning. Det får inte koka! Sila av och låt svalna. Låt gärna glassmassan stå i kylen över natten.
  3. Rör i jordgubbssylten och kör massan i glassmaskin.
  4. Chokladrippel: Koka upp grädden, häll den i en bunke över chokladen och rör tills allt choklad smält. Låt svalna helt i rumstemperatur.
  5. Varva glassen med chokladrippeln och ställ in glassen i frysen ett par timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.