Jag har idag fått hem kokboken "Iskallt!" av Elisabeth Johansson och höll på att ramla baklänges när jag öppnade den och såg allt gott som fanns i den. Här är ett av recepten som jag bestämt måste prova så snart jag får möjlighet!
Instruktioner
- Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång och frön i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Ställ åt sidan.
- Vispa äggulor och socker fluffigt. Häll gräddmjölken över smeten och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud upp till 85º under vispning. Det får inte koka! Sila av och låt svalna. Låt gärna glassmassan stå i kylen över natten.
- Rör i jordgubbssylten och kör massan i glassmaskin.
- Chokladrippel: Koka upp grädden, häll den i en bunke över chokladen och rör tills allt choklad smält. Låt svalna helt i rumstemperatur.
- Varva glassen med chokladrippeln och ställ in glassen i frysen ett par timmar.
Publicerat den
10 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar