Glassen går bra att förbereda flera dagar innan den ska serveras. Även arängkransarna kan förberedas om vädret är torrt. Förvara i torrt utrymme.
Instruktioner
- Yoghurtglass: Snoppa jordgubbarna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg jordgubbar, vaniljstång och frön, honung samt rivet limeskal och limesaft i en matberedare. Kör till en inte helt slät massa.
- Vispa äggulor och florsocker vitt och luftigt. Vispa grädden. Blanda ihop jordgubbsmassan med äggvispet, grädde och matyoghurt. Kör smeten i glassmaskin ca 45 minuter eller häll den i en bunke och frys 4-5 timmar, rör om då och då.
- Marängkransar: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa tills smeten är tjock, vit och seg. Lägg över smeten i en spritspåse med tyll. Spritsa 8 kransar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills de känns torra och lätta. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.
- Servera glassen i marängkransarna. Garnera med mycket jordgubbar och ev limeskivor. Ringla ev över lite flytande honung.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar