Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsglass på marängkrans

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Glassen går bra att förbereda flera dagar innan den ska serveras. Även arängkransarna kan förberedas om vädret är torrt. Förvara i torrt utrymme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Yoghurtglass: Snoppa jordgubbarna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg jordgubbar, vaniljstång och frön, honung samt rivet limeskal och limesaft i en matberedare. Kör till en inte helt slät massa.
  2. Vispa äggulor och florsocker vitt och luftigt. Vispa grädden. Blanda ihop jordgubbsmassan med äggvispet, grädde och matyoghurt. Kör smeten i glassmaskin ca 45 minuter eller häll den i en bunke och frys 4-5 timmar, rör om då och då.
  3. Marängkransar: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa tills smeten är tjock, vit och seg. Lägg över smeten i en spritspåse med tyll. Spritsa 8 kransar på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills de känns torra och lätta. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.
  5. Servera glassen i marängkransarna. Garnera med mycket jordgubbar och ev limeskivor. Ringla ev över lite flytande honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.