En ljuvlig kaka med sin kombination av mandel, jordgubbar och kardemumma.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker luftigt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda ihop mandelmjöl, vetemjöl, nymald kardemumma och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Blanda ihop till en fast smet.
- Häll hälften av smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten och smorda och bröade kanter. Fördela jordgubbsskivorna över. Klicka ut resten av smeten och bred ut den över jordgubbarna.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar kanterna med en vass kniv.
- Garnera kakan med färska jordgubbar och server den ljummen eller kall med en klick vispgrädde.
Publicerat den
8 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar