Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbslikör

 
  • Tid: 2 månader
Skriv ut

Jordgubbslikören passar till glass eller en drink, men tänk på att den innehåller alkohol.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa och skölj bären noga. Varva bär och socker i en burk, häll över spriten. Vänd den några gånger så att sockret blandar sig lite. Ställ den i rumstemperatur, gärna mörkt för färgens skull. Första veckan vänds burken 2 gånger per dag, sedan bara en gång varannan dag. Undvik att skaka burken eller att röra i bären. Efter 6-8 veckor silas bären bort och likören hälls på flaska, försiktigt om det är bottensats. Tillslut flaskorna väl. Likören tjänar på att lagras 2 månader svalt och mörkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.