Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmousse tårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En underbar tårta för sommarens jordgubbar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Kör mandelmassa, smör, ägg, vetemjöl i mixer eller matberedare. Grädda i en smord ströad form ca 23 cm i diameter, 175 graders ugn ca 20 min.
  2. Jordgubbsmousse: Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden så den blir lättvispad. Blanda ihop det med den vispade ägg o socker smeten.
  3. Blötlägg gelatinbladen. Värm dem sedan i kastrull precis tills det börjar ryka lite. Häll gelatinet i smeten och blanda sist i sylten.
  4. Garnera med jordgubbar runt tårtbotten, när den svalnat, och häll sedan över moussen. Låt stå i kyl ca 4 timmar. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.