Festlig, läcker och god tårta av mousse av och med jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
- Mixa smör och mandelmassa. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Fördela mandelflagorna i formen. Häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Vispa ägg och socker poröst. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Smaksätt med jordgubbssylt. Smält gelatinet på svag värme. Låt svalna något. Vänd ner det i smeten.
- Ställ halverade jordgubbar i rad längs kanten på formen. Häll i moussen. Låt stå kallt och stelna minst 4 tim, gärna över natten. Garnera tårtan med jordgubbar innan servering.
Publicerat den
15 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar