Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsmoussetårta på krispig chokladbotten

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Glutenfri tårta som kan förberedas någon dag innan och förvaras i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik två bakplåtspapper 3-4 gånger till två långa remsor, lika breda som två 1 1/2 liters brödformar. Täck bottnarna och kortsidorna.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Rör ner Rice Krispies och fördela i botten på de båda formarna. Ställ kallt att stelna.
  3. Mixa jordgubbar, socker, citronskal och saft tills sockret löst sig i en matberedare eller mixer.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa under tiden grädden fluffig i en stor skål. Rör ner yoghurt och jordgubbsmix men spara 1-1 1/2 dl till rippel.
  5. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner ett par deciliter av gräddblandningen i gelatinbladen och häll det i en fin stråle under omrörning i moussen. Fördela moussen över bottnarna. Häll ripplet i en ringlande rörelse överst och ställ formarna i frysen.
  6. Ta fram moussen 1 timme före servering, lossa formarna och dra av pappret, låt stå i sval eller rumstemperatur. Servera gärna färska jordgubbar eller andra bär till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.