- Serverar: 20 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Glutenfri tårta som kan förberedas någon dag innan och förvaras i frysen.
Instruktioner
- Vik två bakplåtspapper 3-4 gånger till två långa remsor, lika breda som två 1 1/2 liters brödformar. Täck bottnarna och kortsidorna.
- Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikron. Rör ner Rice Krispies och fördela i botten på de båda formarna. Ställ kallt att stelna.
- Mixa jordgubbar, socker, citronskal och saft tills sockret löst sig i en matberedare eller mixer.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa under tiden grädden fluffig i en stor skål. Rör ner yoghurt och jordgubbsmix men spara 1-1 1/2 dl till rippel.
- Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner ett par deciliter av gräddblandningen i gelatinbladen och häll det i en fin stråle under omrörning i moussen. Fördela moussen över bottnarna. Häll ripplet i en ringlande rörelse överst och ställ formarna i frysen.
- Ta fram moussen 1 timme före servering, lossa formarna och dra av pappret, låt stå i sval eller rumstemperatur. Servera gärna färska jordgubbar eller andra bär till.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar