Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med syltad ingefära

 
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Jordgubbspaj är fantastiskt gott, med syltad ingefära i blir pajen något utöver det vanliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda samman mjöl, socker, äggulor, smör, mjölk och eventuellt ingefära till en deg. Ställ den i kylen under plast ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Sockra jordgubbarna. Skiva den syltade ingefäran. Smöra en pajform, ca 24-26 cm i diameter. Tryck ut lite mer än hälften av degen i pajformen. Lägg i de sockrade jordgubbarna och den syltade ingefäran.
  4. Kavla resten av degen tunn. Skär degen i tunna remsor. Lägg dem i ett rutmönster över jordgubbarna. Pensla remsorna med uppvispat ägg. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
  5. Servera pajen ljummen eller kall med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.