Jordgubbspaj är fantastiskt gott, med syltad ingefära i blir pajen något utöver det vanliga.
Instruktioner
- Knåda samman mjöl, socker, äggulor, smör, mjölk och eventuellt ingefära till en deg. Ställ den i kylen under plast ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sockra jordgubbarna. Skiva den syltade ingefäran.
Smöra en pajform, ca 24-26 cm i diameter. Tryck ut lite mer än hälften av degen i pajformen. Lägg i de sockrade jordgubbarna och den syltade ingefäran.
- Kavla resten av degen tunn. Skär degen i tunna remsor.
Lägg dem i ett rutmönster över jordgubbarna.
Pensla remsorna med uppvispat ägg. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
- Servera pajen ljummen eller kall med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
25 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar