Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbssockerkaka med vit chokladglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En sockerkaka med härligt färska jordgubbar i och en vit chokladglasyr på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, koka upp och rör ner den varma blandningen i äggsmeten.
  3. Sikta de torra ingredienserna genom en sikt eller fin sil och vänd ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet och tillsätt limeskal och saft.
  4. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar, lägg bitarna i en bunke och blanda med socker och potatismjöl. Vänd ner jordgubbsbitarna i sockerkakssmeten och häll upp smeten i formen. Grädda i ca 40-45 minuter.
  5. Vitchokladglasyr: Koka upp grädden, lägg chokladen i en skål och häll den varma grädden över och rör till en jämn glasyr. Låt glasyren svalna något i rumstemperatur, häll den sedan över kakan. Sätt in kakan i kylen tills glasyren har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.