En sockerkaka med härligt färska jordgubbar i och en vit chokladglasyr på toppen.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, koka upp och rör ner den varma blandningen i äggsmeten.
- Sikta de torra ingredienserna genom en sikt eller fin sil och vänd ner i smeten. Rör ihop till en jämn smet och tillsätt limeskal och saft.
- Snoppa och skär jordgubbarna i bitar, lägg bitarna i en bunke och blanda med socker och potatismjöl. Vänd ner jordgubbsbitarna i sockerkakssmeten och häll upp smeten i formen.
Grädda i ca 40-45 minuter.
- Vitchokladglasyr:
Koka upp grädden, lägg chokladen i en skål och häll den varma grädden över och rör till en jämn glasyr.
Låt glasyren svalna något i rumstemperatur, häll den sedan över kakan.
Sätt in kakan i kylen tills glasyren har stelnat.
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar