Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En lättgjord tårta som kan förberedas och förvaras i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna. Vispa grädden. Värm sylten tills den smälter. Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frysas ordentligt. Är tårtan fryst så är det lätt att skära snygga skivor som smälter direkt på tallriken till lagom ättemperatur. dekorera med färska jordgubbar och gärna lite citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.