Som en morotskaka, men ändå inte. Har smakat hos syrran, och den var väldigt god.
Blir ca 12 bitar.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Skala och riv morötterna. Mal mandeln. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa vitorna tillsammans med saltet fast.
- Vispa gulorna och sockret ljust och luftigt. Blanda den malda mandeln med mjölet och vänd ner i smeten. Rör i morötterna. Vänd i äggvitan.
- Häll upp smeten i en smord springform, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna på galler.
- Rör samman ingredienserna till krämen. Bred krämen ovanpå den avsvalnade kakan.
- Skölj jordgubbarna och torka dem på hushållspapper. Lägg jordgubbarna ovanpå krämen.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar