midsommar tårta eller sommartårta :-)
Instruktioner
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23 cm i diameter.
- Grädda i 175 grader, 35 minuter och låt kallna. Dela kakan i tre bottnar. Vispa ihop mjölk och marsanpulver, och låt svälla ett par minuter.
- Vispa grädden och rör ner ca 1 dl av den i vaniljkrämen. Bred det på den första bottnen och lägg på nästa botten.
- Tvätta och rensa jordgubbarna. Skiva ca 1/2 l och fördela på bottnen. Lägg på den sista bottnen och bred grädde ovanpå tårtan.
- Spritsa resten av grädden runt kanten och garnera med skivade jordgubbar.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar