Här är ett recept som går hem i alla läger. Det salta jordnötssmöret ger kakorna en härligt nötig smak.
Instruktioner
- Ger ca 12-15 dubbla kakor
- Förvärm ugnen till 200 grader och lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.
- Häll socker, smör, vaniljsocker och ägg i en skål och vispa till en slät smet. Tillsätt jordnötssmör och mjölk och vispa ner. Sikta ner mjölet och bakpulvret, tillsätt den rivna chokladen och rör tills allt är jämnt blandat.
- Dela degen i 24-30 delar, rulla dem till bollar med väl mjölade händer och lägg ut i jämna rader på plåtarna. Tryck ut dem med en sked och grädda i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit gyllenbruna.
- Ta ut plåtarna ur ugnen och låt kakorna svalna på ett galler.
- Smörkräm: Vispa samman ingredienserna till smörkrämen och bred på hälften av kakorna när de kallnat, tryck de andra kakorna ovanpå och servera. kakorna går att förvara utan smörkräm i en lufttät burk i upp till 4-5 dagar
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar