Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Judiths kakao- och kokoskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En underbart god kalorispäckad kaka med smak av kaféerna i Wien - kakao, rom och kokos i ljuvlig blandning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker till skum. Tillsätt youghurt, olja, kakaopulver, salt, rom och kokosflingor. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Smöra och bröa en form på ca 1,5 liter och häll smeten i den. Ställ in i ugn som är 175 grader varm. Baka i ca 40 min.
  2. Smält chokladbitarna i vattenbad. Blanda ner grädden (ovispad). Låt blandningen kallna. Vispa upp den kylda blandningen.
  3. Dela kakan i två delar och bred på 1/3 av chokladblandningen. Lägg på överdelen av kakan. Bred på resten av chokladsmeten eller bred på 1/3 och spritsa ut resten i ett vackert mönster på kakan.
  4. Dekoreringstips: Strö på kkokosflingor på halva kakan och kakaopulver på den andra halvan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.