En underbart god kalorispäckad kaka med smak av kaféerna i Wien - kakao, rom och kokos i ljuvlig blandning!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker till skum. Tillsätt youghurt, olja, kakaopulver, salt, rom och kokosflingor. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Smöra och bröa en form på ca 1,5 liter och häll smeten i den. Ställ in i ugn som är 175 grader varm. Baka i ca 40 min.
- Smält chokladbitarna i vattenbad. Blanda ner grädden (ovispad). Låt blandningen kallna. Vispa upp den kylda blandningen.
- Dela kakan i två delar och bred på 1/3 av chokladblandningen. Lägg på överdelen av kakan. Bred på resten av chokladsmeten eller bred på 1/3 och spritsa ut resten i ett vackert mönster på kakan.
- Dekoreringstips: Strö på kkokosflingor på halva kakan och kakaopulver på den andra halvan.
Publicerat den
28 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar