Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julens festtårta

 
  • Serverar: 14-16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En god och läcker jultårta

Ingredienser

Instruktioner

Tårtbotten: rör matfett och socker pösigt. Tillsätt gulorna, en i sänder under fortsatt rörning. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal och rör ner det omväxlande med mjölken. Vispa upp vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll den i väl smord och bröad form. Grädda ca 50 minuter i 175 graders ugn. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela kakan i 3 bottnar. Fyllning: Koka upp vatten och kaffe, blanda i kakao och socker. Lyft kastrullen från värmen och vispa i gulorna. Låt krämen kallna. Vispa grädden till hårt skum och rör ner i den kalla krämen. Lägg kräm mellan bottnarna och bred resten ovanpå. Garnera med blå och gröna druvor och chokladströssel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.