Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkola med choklad

 
  • Serverar: 130 portioner
Skriv ut

Annorlunda julkola

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda strösocker med kakaon.
  2. Rör ihop och koka allt utom smör i cirka 30 minuter på medelvärme i en panna med höga kanter. Rör ofta, för grädden bränner lätt.
  3. Gör kulprovet. Droppa lite knäck i kallt vatten, kan du forma en kula är knäcken klar.
  4. Tillsätt smöret på slutet och rör så att blir kolan blank. Bred ut i smord långpanna eller på bakplåtspapper, cirka 0,5 cm tjockt.
  5. Skär ut kolabitar, ett förslag är 16 diagonala snitt och 8 vågräta. Då får du ut 128 kolor. Låt svalna, ta isär och slå in i klippta små smörpapper

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.