Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kabob - Kebab som i Marrakech

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helst grillas spetten över träkolsglöd men de kan också grillas i ugn eller så kan rullarna stekas i panna och sedan träs upp på spett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda färsen väl med lök, olja, kryddor och kryddgrönt. Forma till drygt tummtjocka rullar, trä upp på små blötlagda träspett och grilla på galler över glödbädd - eller långpanna i ugnen under grillelementet eller i 275 grader ca 8 min, vänd dem en gång under tiden.
  2. Tomatsalsa: Kryssa tomaterna i toppen, doppa i hett vatten och dra av skalet. Halvera och kärna ur tomaterna och skär dem i små bitar. Skala och finhacka scharlottenlöken. Blanda tomathack, lök och koriander i en skål med olja, salt, peppar och harissa. Servera salsan till de nygrillade spetten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.