Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffe och chokladcrépes med carambola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den härliga aromen av espresso och choklad harmonierar perfekt med carambolan i dessa ovanliga och eleganta crépes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao i en skål. Tillsätt mjölk och espresso, vispa ihop och låt smeten svälla i 10 minuter. Skölj carambolafrukten, torka av den och skär i tunna skivor.
  2. Smält ½ msk smör i en teflonpanna, häll på 1/4 av smeten, fördela den jämnt genom att vicka på pannan. Stek crépsen på svag värme 1-2 minuter, tills den är fast men inte mer, vänd den och stek klart. Vik ihop den och låt den glida över på en förvärmd tallrik. Grädda på samma sätt ytterligare 3 crépes.
  3. Garnera crépsen med chokladflis och carambolaskivor och pudra gärna över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.