Den härliga aromen av espresso och choklad harmonierar perfekt med carambolan i dessa ovanliga och eleganta crépes.
Instruktioner
- Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao i en skål. Tillsätt mjölk och espresso, vispa ihop och låt smeten svälla i 10 minuter.
Skölj carambolafrukten, torka av den och skär i tunna skivor.
- Smält ½ msk smör i en teflonpanna, häll på 1/4 av smeten, fördela den jämnt genom att vicka på pannan. Stek crépsen på svag värme 1-2 minuter, tills den är fast men inte mer, vänd den och stek klart. Vik ihop den och låt den glida över på en förvärmd tallrik. Grädda på samma sätt ytterligare 3 crépes.
- Garnera crépsen med chokladflis och carambolaskivor och pudra gärna över florsocker.
Publicerat den
1 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar