Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffebanankaka i liten långpanna

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Om man inte har Kabana essens, bananarom och moccaarom hemma, men ändå vill baka en kaka med banan och kaffesmak. Då är detta receptet för dig.

Ingredienser

Instruktioner

Ställ fram smöret i god tid så att det blir mjukt. Vispa smör och socker pösigt, vispa in ett ägg i taget och vispa smeten fluffig igen. Blanda de torra ingredienserna separat. Mosa bananerna. Rör ner mjölblandning, bananmos och kaffe i sockersmeten. Rör om försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan i ugnens nedre del, i 175º, i 40-45 minuter. Kolla med sticka så att den verkligen är torr inuti - ytan mörknar ganska snabbt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.