Kalkon är ett ljuvligt kött. Här gömmer det doftande örtkryddor och en marinad av fräsch citrus och gratineras under solmogna tomater och mozzarella.
Instruktioner
- Skär ett 3 cm djupt snitt längs varje kalkonfilé. Lägg filéerna på ett fat. Pressa citronen och häll saften i och över filéerna. Täck över och marinera i kylen över natten.
- Låt köttet rinna av och torka det lätt med lite hushållspapper. Salta och peppra på in- och utsidan. Fördela salviabladen och oreganokvistarna inuti filéerna och tryck ihop dem.
- Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken hastigt. Ta upp vitlöken ur stekpannan med en hålslev. Lägg vitlöken på en tallrik och ställ åt sidan. Lägg kalkonfiléerna i vitlöksoljan och stek dem runt om cirka tio minuter tills de är väl brynta. Skiva filéerna i 2 cm tjocka skivor.
- Sätt ugnen på 200 grader. Tärna mozzarellan och skiva tomaterna tunt. Smörj en gratängform som är ca 30x20 cm med smör. Varva kalkonfiléer och tomater i formen. Strö över vitlök, mozzarella och pecorino eller parmesanost. Gratinera i ugnen 20 minuter.
Publicerat den
5 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar