Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon- och mozzarellagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalkon är ett ljuvligt kött. Här gömmer det doftande örtkryddor och en marinad av fräsch citrus och gratineras under solmogna tomater och mozzarella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ett 3 cm djupt snitt längs varje kalkonfilé. Lägg filéerna på ett fat. Pressa citronen och häll saften i och över filéerna. Täck över och marinera i kylen över natten.
  2. Låt köttet rinna av och torka det lätt med lite hushållspapper. Salta och peppra på in- och utsidan. Fördela salviabladen och oreganokvistarna inuti filéerna och tryck ihop dem.
  3. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken hastigt. Ta upp vitlöken ur stekpannan med en hålslev. Lägg vitlöken på en tallrik och ställ åt sidan. Lägg kalkonfiléerna i vitlöksoljan och stek dem runt om cirka tio minuter tills de är väl brynta. Skiva filéerna i 2 cm tjocka skivor.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna mozzarellan och skiva tomaterna tunt. Smörj en gratängform som är ca 30x20 cm med smör. Varva kalkonfiléer och tomater i formen. Strö över vitlök, mozzarella och pecorino eller parmesanost. Gratinera i ugnen 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.