Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk Mozzarellagratäng !

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Så fruktansvärt gott ! Mmmm, detta måste alla prova !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg aubergineskivorna på ett skärbräde. Strö på salt. Låt aubergineskivorna ligga så en stund. Torka dem med hushållspapper, vänd och gör likadant på andra sidan.
  2. Lägg auberginerna på en plåt. Ringla över 3 msk olivolja. Stek i 250 grader i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
  3. Tomatsås: Fräs all lök i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt såsen koka i ca 15 minuter. (Denna är bra att göra medans auberginerna ligger o drar ur)
  4. Varva aubergine, mozzarella samt tomatsås i en ugnsfast form. Sluta och börja med tomatsås.
  5. Stek gratängen i 50 minuter i 225 grader. Servera kokt couscous till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.