Kalkonen ger en underbar smakbrytning till den här wokrättens läckra asiatiska smaker.
230 kcal/portion
Instruktioner
- Strimla kalkonbröstet. Hetta upp olivoljan i en wokpanna eller stekpanna och woka kalkonstrimlorna i omgångar 2-3 minuter. Ta upp kalkonköttet och ställ åt sidan.
- Dela minimajsen på längden. Ansa sparrisen och salladslöken och skär i bitar, ca 3 cm stora. Hacka vitlöken och riv ingefäran.
- Lägg vitlök, ingefära och salladslök i woken. Låt det woka cirka 30 sekunder tills vitlöken mjuknar, men inte bränns vid, i oljan som är kvar i pannan.
- Tillsätt sparris, minimajs och sockerärter och woka 3 minuter. Tillsätt även pak choy och woka ytterligare cirka 2 minuter tills den har mjuknat.
- Rör ner kalkonstrimlorna och woka ca 2 minuter tills allt blivit genomvarmt. Tillsätt ostronsåsen och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda 2 minuter tills såsen tjocknat något. Servera med ångkokt ris.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar