Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon- och grönsakswok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalkonen ger en underbar smakbrytning till den här wokrättens läckra asiatiska smaker. 230 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kalkonbröstet. Hetta upp olivoljan i en wokpanna eller stekpanna och woka kalkonstrimlorna i omgångar 2-3 minuter. Ta upp kalkonköttet och ställ åt sidan.
  2. Dela minimajsen på längden. Ansa sparrisen och salladslöken och skär i bitar, ca 3 cm stora. Hacka vitlöken och riv ingefäran.
  3. Lägg vitlök, ingefära och salladslök i woken. Låt det woka cirka 30 sekunder tills vitlöken mjuknar, men inte bränns vid, i oljan som är kvar i pannan.
  4. Tillsätt sparris, minimajs och sockerärter och woka 3 minuter. Tillsätt även pak choy och woka ytterligare cirka 2 minuter tills den har mjuknat.
  5. Rör ner kalkonstrimlorna och woka ca 2 minuter tills allt blivit genomvarmt. Tillsätt ostronsåsen och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda 2 minuter tills såsen tjocknat något. Servera med ångkokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.