Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonpiccata med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Piccata är en specialitet från det italienska köket. Parmesanosten i paneringen och den goda tomatsåsen som serveras till har gjort denna rätt till en klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala tomaterna och ta bort stjälkfästet. Tärna fruktköttet. Skala och hacka schalottenlökarna.
  2. Vispa upp äggen. Blanda parmesanost och ströbröd på en tallrik.
  3. Torka av schnitzlarna och banka ut dem lätt. Krydda på båda sidor med salt och svartpeppar och strö över vetemjöl. Doppa schnitzlarna i uppvispat ägg och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.
  4. Skölj basilikan och lägg några blad åt sidan till garnering. Strimla resten av basilikabladen.
  5. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Lägg i schalottenlöken och låt den mjukna. Tillsätt de tärnade tomaterna och oregano. Krydda med salt, peppar och socker. Lägg på locket och låt tomatsåsen puttra 5-10 minuter på svag värme.
  6. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek schnitzlarna två-tre minuter på varje sida. Ta upp ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Blanda de strimlade basilikabladen i tomatsåsen och smaka av med balsamvinäger. Lägg upp kalkonschnitzlarna och tomatsåsen på fyra tallrikar. Garnera med de sparade basilikabladen och citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.