Piccata är en specialitet från det italienska köket. Parmesanosten i paneringen och den goda tomatsåsen som serveras till har gjort denna rätt till en klassiker.
Instruktioner
- Skålla och skala tomaterna och ta bort stjälkfästet. Tärna fruktköttet. Skala och hacka schalottenlökarna.
- Vispa upp äggen. Blanda parmesanost och ströbröd på en tallrik.
- Torka av schnitzlarna och banka ut dem lätt. Krydda på båda sidor med salt och svartpeppar och strö över vetemjöl. Doppa schnitzlarna i uppvispat ägg och vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.
- Skölj basilikan och lägg några blad åt sidan till garnering. Strimla resten av basilikabladen.
- Hetta upp olivoljan i en kastrull. Lägg i schalottenlöken och låt den mjukna. Tillsätt de tärnade tomaterna och oregano. Krydda med salt, peppar och socker. Lägg på locket och låt tomatsåsen puttra 5-10 minuter på svag värme.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek schnitzlarna två-tre minuter på varje sida. Ta upp ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper.
- Blanda de strimlade basilikabladen i tomatsåsen och smaka av med balsamvinäger. Lägg upp kalkonschnitzlarna och tomatsåsen på fyra tallrikar. Garnera med de sparade basilikabladen och citronskivor.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar