Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa frallor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Inte illa med färska nybakade goda morgonfrallor...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°C.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, socker, salt och olja och blanda. Häll i mjölet och arbeta degen med en maskin i tio minuter. (Fem minuter på lägsta hastigheten, fem på näst lägsta.) Degen ska bli riktigt hård och elastisk, om du bakar för hand, bered dig på att knåda rejält!
  3. Lägg degen i en ren bunke, och smörj in den med en aning olja. Täck med plastfolie, och jäs i kylskåp över natten.
  4. Nästa morgon, baka ut degen till fina frallor, lägg på en plåt och låt jäsa under en handduk i ca 40 minuter.
  5. Grädda i ugnen i 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.