Häll kallt vatten och yoghurt över jästan som smulats ner i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst.
Tillsätt salt, farinsocker och olja.
Blanda ner dinkelmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en blank och smidig deg.
Klicka upp degen i två smorda avlånga bakformar som var och en rymmer minst 1½ liter. Släta till degytan med vatten sköljda händer.
Lägg in formarna i större plastpåsar som fylls med så mycket luft att inte plasten lägger sej över degen. Ställ kylskåpskallt att jäsa över natten, 10-12 timmar.
Ta fram brödet ur påsarna och låt den få lite tid i rumstemperatur medans ugnen blir varm, 250 grader.
Strö över dinkelmjöl över bröden, snitta med en vass kniv.
Ställ in i den nedre delen av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 30-35 minuter.