Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa Limpor

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Lättbakade limpor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kallt vatten och yoghurt över jästan som smulats ner i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt salt, farinsocker och olja. Blanda ner dinkelmjöl och vetemjöl och arbeta samman till en blank och smidig deg. Klicka upp degen i två smorda avlånga bakformar som var och en rymmer minst 1½ liter. Släta till degytan med vatten sköljda händer.
  2. Lägg in formarna i större plastpåsar som fylls med så mycket luft att inte plasten lägger sej över degen. Ställ kylskåpskallt att jäsa över natten, 10-12 timmar.
  3. Ta fram brödet ur påsarna och låt den få lite tid i rumstemperatur medans ugnen blir varm, 250 grader.
  4. Strö över dinkelmjöl över bröden, snitta med en vass kniv. Ställ in i den nedre delen av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 30-35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.