Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kallskuren kyckling i gott sällskap

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gott tillsammans med varma tillbehör som ugnsrostade rotsaker, klyftpotatis och bearnaisesås om den serveras som huvudrätt men den passar även utmärkt på en italiensk buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra kycklingen och bryn den. Stek färdigt i ugnen 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Låt svalna och ställ kallt.
  3. Förbered dressingen genom att vispa ihop alla ingredienserna utom den soltorkade tomaten. Ställ kallt. Hit kan man förbereda dagen innan.
  4. 3-4 timmar innan rätten ska serveras skivar du kycklingen, skär ringar av oliverna, delar körsbärstomaterna mitt itu och strimlar basilikan grovt. Strimla soltorkade tomater och tillsätt i dressingen. Lägg upp kyckling på ett serveringsfat och häll över det mesta av dressingen. Fördela tomater, oliver och basilika vackert över kycklingen och ringla över resten av dressingen. Ställ in i kylen igen tills serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.