Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalops med anjovis

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Underbar kalops som min mormor gjorde. Anjovisen kryddar på mustigheten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i fyrkanter ca 2x2 cm.
  2. Blanda mjöl, salt och svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttet i påsen, lite i taget, och blanda runt så alla köttbitar blir mjölade. Stek dem gyllenbruna i en stekpanna.
  3. Skala och finhacka löken, slanta morötterna och fräs dem därefter i stekpanna
  4. Finhacka anjovisen och lägg den tillsammans med kött, lök, morot och kryddorna i en gryta. Fyll på med vatten så det täcker. Kasta gärna ner en-två buljongtärningar.
  5. Koka alltsammans en timma. Smaka av med mer salt och svartpeppar. Koka vidare tills köttet faller sönder.
  6. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. Knäckebröd passar utmärkt till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.