- Serverar: 6 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Underbar kalops som min mormor gjorde. Anjovisen kryddar på mustigheten.
Instruktioner
- Skär köttet i fyrkanter ca 2x2 cm.
- Blanda mjöl, salt och svartpeppar i en plastpåse. Lägg ner köttet i påsen, lite i taget, och blanda runt så alla köttbitar blir mjölade. Stek dem gyllenbruna i en stekpanna.
- Skala och finhacka löken, slanta morötterna och fräs dem därefter i stekpanna
- Finhacka anjovisen och lägg den tillsammans med kött, lök, morot och kryddorna i en gryta. Fyll på med vatten så det täcker. Kasta gärna ner en-två buljongtärningar.
- Koka alltsammans en timma. Smaka av med mer salt och svartpeppar. Koka vidare tills köttet faller sönder.
- Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. Knäckebröd passar utmärkt till
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar