Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålsallad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna sallad går bra att använda till bl. a. korv med bröd, nästan alla sorts mat som kyckling, kött osv. Du kan halvera sockermängden om du vill, det smakar lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen och paprikan, riv morötterna och skiva purjolöken (eller rödlöken) tunt. Rör i bostongurkan.
  2. Blanda oljan, vinägern och strösockret i en kastrull och sätt på spisen. Koka upp och låt koka en stund tills sockret smält. Häll ner den kokta blandningen i kålröran och blanda väl.
  3. Låt svalna och låt stå i ett par timmar före serveringen. Jättegott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.