Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvgryta med plommon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De torkade plommonen gör den här grytan till en smakupplevelse. Den går lätt och snabbt att göra och går att variera med fläskfilé eller grytbitar av fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i lagom stora grytbitar, skala och hacka löken, skär äpplet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tillsammans med löken i några minuter.
  2. Häll på grädde, kalvfond och plommon och låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt äppelskivorna precis före servering. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt dinkelris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.