Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av. Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg.
  2. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Använd gärna en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns. Stek tills palsternackan är vackert glaserat och vätskan kokat in. Smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.