Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Muffins med kanel, lingon, grädde och en underbar topping att baka i juletider!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i minst 3 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner grädde och lingon.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
  5. Fyll smeten till 3/4 i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna helt.
  6. Blanda ihop matyoghurt, florsocker och lingonsaft till topping. Bred eller spritsa den i ett jämnt lager på varje muffins. Garnera gärna med några lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.