Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkyckling med bönsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här salladen med blandade bönor och dijondressing är fantastisk till den goda kanelkycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje kycklingfilé i fyra lika stora delar. Lägg kycklingen i en skål av glas eller porslin och blanda ner kanel och sherry. Täck över med plastfolie och marinera i kylen tre-sex timmar, vänd ofta.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i de gröna bönorna och låt sjuda två-tre minuter. Lägg bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Lägg över i en skål tillsammans med kidneybönor och cannellinibönor.
  3. Blanda vinäger och senap och rör ner 2 msk olja. Häll dressingen över bönorna och blanda väl så att allt täcks av dressing.
  4. Sätt ugnen på 180 grader. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna på hög värme och bryn kycklingbitarna runtom, fyra-fem minuter. Vänd under tiden, tills gyllene.
  5. Lägg över i en ugnsfast form och stek i ugnen cirka fem minuter tills de är genomstekta. Servera kycklingen till bönsalladen och garnera med persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.