Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell- och parmesanpizza

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Knaprig pizza med skogensguld och smakrik ost. Servera som tillbehör eller som ensamrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm degvätskan till 37 grader och tillsätt den. Rör om tills jästen lösts sig.
  2. Tillsätt olja och en tredjedel av mjölet. Blanda. Rör ner resterande mjöl, salt och örter. Arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
  3. Borsta kantarellerna rena från jord. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Salta och peppra en aning. Blanda pesto och olivolja.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Knåda degen och kavla ut den tunt till små pizzor. Nagga dem och förgrädda dem i ugn 3-5 minuter.
  6. Ta ut pizzabottnarna ur ugnen och bred på ett tunt lager pesto. Fördela kantarellerna på pizzorna. Strö över parmesanost och grädda ytterligare ca 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått fin färg.
  7. Garnera med bladpersilja och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.