Knaprig pizza med skogensguld och smakrik ost.
Servera som tillbehör eller som ensamrätt.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm degvätskan till 37 grader och tillsätt den. Rör om tills jästen lösts sig.
- Tillsätt olja och en tredjedel av mjölet. Blanda.
Rör ner resterande mjöl, salt och örter. Arbeta till en deg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Borsta kantarellerna rena från jord. Stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna. Salta och peppra en aning. Blanda pesto och olivolja.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen och kavla ut den tunt till små pizzor. Nagga dem och förgrädda dem i ugn 3-5 minuter.
- Ta ut pizzabottnarna ur ugnen och bred på ett tunt lager pesto. Fördela kantarellerna på pizzorna. Strö över parmesanost och grädda ytterligare ca 5 minuter, tills osten smält och pizzorna fått fin färg.
- Garnera med bladpersilja och servera genast.
Publicerat den
22 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar