En härlig gryta med kantareller, skinka, persilja och potatis.
Instruktioner
- Skär bort synligt fett från skinkan och skär den i strimlor. Borsta av svampen med en bit hushållspapper och skär bort skadade delar. Skär svampen i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
- Hetta upp smöret i en teflonstekpanna. Lägg i skinka, schalottenlök och vitlök, fräs och rör om. Lägg i svampen och fräs under omrörning tills all vätska har avdunstat. Häll på vinet och grönsaksbuljongen, lägg på locket och låt allt sjuda sakta i 15 min.
- Ta av bladen från timjan- och persiljekvistarna och hacka dem fint. Lägg några persiljevippor åt sidan. Skala potatisen och skär ev stora potatisar i bitar. Smaka av svampen med salt och peppar. Blanda grädde och majsena och rör ner blandningen i svampen. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna.
- Blanda ner potatisen i svamppannan och värm upp tills allt är genomvarmt. Blanda ner de hackade örterna.
Garnera med persilja och servera.
Publicerat den
23 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar