Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaprisbiff med apelsinsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Senap, lök och kapris gör biffarna extra goda, här serverat med en apelsinsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint. Hacka även kaprisen fint. Blanda lök, kapris, ägg, 2 msk senap, ströbröd och persilja i en stor skål. Blanda ner köttfärsen och tillsätt sedan ½ tsk salt. Arbeta samman till en jämn och smidig färs.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och blanchera sockerärterna. Spola av dem under rinnande kallt vatten och låt rinna av. Skölj salladsbladen och dela dem i bitar.
  3. Skär av skalet på apelsinen så att även allt det vita följer med. Skär sedan klyftorna mellan hinnorna med en vass kniv och ta vara på saften. Skölj och strimla salladslöken.
  4. Blanda vinäger, 1 tsk dijonsenap, olja och den sparade apelsinsaften till en vinägrett. Blanda sockerärter, salladsblad och apelsinklyftor. Häll dressingen över salladen.
  5. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, ca 5 minuter på varje sida. Servera biffarna med sockerärtssalladen och gärna lite couscous eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.