Söta och lite knäckiga äpplen som serveras med en fluffig och god créme.
Calvados är äppelsprit från Normandie, men du kan ersätta det med cognac eller armagnac.
Instruktioner
- Skala äpplena och skär dem i kvartar. Skär bort kärnhus och stjälkar. Värm sockret till en ljus karamell i en stekpanna. Rör inte i sockret förrän det är nästan smält. Stek äpplena i karamellen tills de är mjuka och ljusbruna på alla sidorna.
- Calvadoscréme:
Vispa samman äggulor, florsocker och calvados i en kastrull över medelvärme. Vispa hela tiden till en tjock kräm, men se upp, den ska inte koka! Kyl krämen. Vispa grädden och blanda ner den i krämen.
- Fördela äpplena på 4 assietter och häll krämen över äpplena precis före serveringen. Eventuellt kan du strö på florsocker och ge det färg med en gasolbrännare.
Publicerat den
9 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar