Från de karibiska öarna kommer inspirationen till en färgsprakande, frestande sallad med smak av sommar. Skaldjur, grönsaker och frukter serveras i vackra grupper tillsammans med en uppfriskande dressing.
Instruktioner
- Skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Rulla in dem försiktigt i en handduk och lägg dem en stund i kylskåpet.
- Skala räkorna, låt sparrisen rinna av och skär den i bitar. Skala bananerna och skär bananer och gurka i skivor. Skär äpplena i små klyftor och dela klyftorna i halvor.
- Riv salladsbladen i bitar och lägg dem i en salladsskål eller på ett fat. Lägg räkor, sparris, bananer, gurka och äpple i grupper på salladsbädden.
- Skär citronen i klyftor. Droppa lite citronsaft över äpplen och bananer så att de inte mörknar. Garnera med citronklyftor.
- Blanda gräddfil, majonnäs och vinäger och smaksätt med senap, dragon, salt och peppar. Servera såsen till salladen.
- Servera med rostat bröd eller baguette.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar