Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Från de karibiska öarna kommer inspirationen till en färgsprakande, frestande sallad med smak av sommar. Skaldjur, grönsaker och frukter serveras i vackra grupper tillsammans med en uppfriskande dressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Rulla in dem försiktigt i en handduk och lägg dem en stund i kylskåpet.
  2. Skala räkorna, låt sparrisen rinna av och skär den i bitar. Skala bananerna och skär bananer och gurka i skivor. Skär äpplena i små klyftor och dela klyftorna i halvor.
  3. Riv salladsbladen i bitar och lägg dem i en salladsskål eller på ett fat. Lägg räkor, sparris, bananer, gurka och äpple i grupper på salladsbädden.
  4. Skär citronen i klyftor. Droppa lite citronsaft över äpplen och bananer så att de inte mörknar. Garnera med citronklyftor.
  5. Blanda gräddfil, majonnäs och vinäger och smaksätt med senap, dragon, salt och peppar. Servera såsen till salladen.
  6. Servera med rostat bröd eller baguette.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.