Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karin Larssons pepparkakor

 
  • Serverar: 80 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Karin Larssons pepparkakor är populära och mängder bakas varje år av personalen på Carl Larsson-gården. Att pottaska är en av de få ingredienserna i detta, väl ganska originella, recept ur ”Karin Larsson och blommorna i Sundborn” behöver inte avskräcka någon från att pröva det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp sirapen och låt den svalna. Rör därefter i vetemjölet.
  2. Lös upp pottaska (eller bikarbonaten) och hjorthornssalt i lite kokande vatten.
  3. Blanda det i degen som ska vara rumsvarm. Allt ska vara jämnt fördelat.
  4. Kavla ut degen på mjölat bakbord, ca 3 mm tjock. Ta ut runda kakor med ett glas och grädda dem på en plåt mitt i ugnen, 5-7 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.