Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karins aprikoskotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 40 minuter
Skriv ut

En underbart god rätt som du servera direkt från grytan.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda en marinad av olja, pressad citronsaft, persilja och rosmarin. Slå den över kotletterna, som läggs i en liten skål, och låt stå 3-4 timmar eller över natten. Lägg samtidigt aprikoserna i minsta möjliga vattenmängd. Bryn de väl avtorkade kotletterna med löken i smör samt salta och peppra. varva sedan i eldfast gryta kotletter, lök, aprikoser, och skivad endive, vars nedersta beska del urgrävts. Slå över marinaden, lite rivet citronskal och något av aprikosspadet. Låt småputtra under lock 20-30 min. Häll i den kokande grädden och låt den sjuda 5 min. Serveras med kokt ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.