För alla er som gillar nötter, ananas och det lilla extra.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Rosta pecannötterna i stekpanna tillsammans med muscovadosockret några min, rör hela tiden så att de inte bränns. Låt nötterna svalna på ett fat.
- Skilj gulor och vitor åt från äggen och häll dem i var sin bunke. Vispa gulorna med strö- och florsocker med elvisp till en porös smet. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa resten av smeten med en handvisp. Blanda ned det smälta smöret och rör försiktigt i äggvitorna. Blanda sedan i citronsaft, vaniljsocker, kardemumma, crème fraiche och ananas.
- Grovhacka/dela pecannötterna och rör ned dem i smeten och sist mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar på plåt med smet till 3/4 och grädda i 20 min.
Publicerat den
21 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar