Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karins pöffsen

 
  • Serverar: 15-18 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

”Pöffsen” är en typ av snabblagat kaffebröd, som man klickar ut på en plåt. Påminner lite om muffins utan form. Pöffsen var vanligt i Norrlands inland under 1940-talet. Receptet är för två plåtar. Plåtarna gräddas var för sig.

Ingredienser

Instruktioner

Ingredienserna rörs samman till en hård smet, som skedas eller klickas upp på smord plåt. Ta mera mjöl för fastare smet. Gräddas i 200-225 grader ”tills de pöffs opp”, dvs reser sig upp, cirka 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.