Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler med mandarin

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Prövade att göra detta med clementiner en dag hemma då jag kom på att man kan göra det med apelsin. Underbart gott att servera med klyftpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Skåra kasslern så att det blir som bitar men som ändå sitter ihop i bottnen. Sätt in i ugnen i ca 10 min för att få lite färg. Skala och skär clementinen så att du får hela cirklar eller halvmånar, när du tar ut kasslern sedan så lägger du detta i skårorna och kryddar lite med timjan. Slå in i aluminiumfolié och sätt in 20 min till i ugnen.
  3. Sås: Pressa 2-3 clementiner så att du enbart har saften. Smält lite smör i en kastrull och blanda sedan ner lite mjöl. När du gjort detta så häller du sedan i saften och kokar upp. Behöver den sötas lite så ha i lite socker.
  4. Serveras med klyftpotatis som man enkelt slänger in i ugnen samtidigt som kasslern är inne.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.