- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Prövade att göra detta med clementiner en dag hemma då jag kom på att man kan göra det med apelsin.
Underbart gott att servera med klyftpotatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Skåra kasslern så att det blir som bitar men som ändå sitter ihop i bottnen.
Sätt in i ugnen i ca 10 min för att få lite färg.
Skala och skär clementinen så att du får hela cirklar eller halvmånar, när du tar ut kasslern sedan så lägger du detta i skårorna och kryddar lite med timjan. Slå in i aluminiumfolié och sätt in 20 min till i ugnen.
- Sås: Pressa 2-3 clementiner så att du enbart har saften.
Smält lite smör i en kastrull och blanda sedan ner lite mjöl. När du gjort detta så häller du sedan i saften och kokar upp. Behöver den sötas lite så ha i lite socker.
- Serveras med klyftpotatis som man enkelt slänger in i ugnen samtidigt som kasslern är inne.
Publicerat den
25 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar