Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad gratäng som smakar gott tillsammans med kokt ris eller pressad potatis och sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Skär kasslern i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett. Bottna en smord eldfast form med purjolöken. Lägg kasslerskivorna ovanpå. Låt sparrisen rinna av men spara spadet. Dela sparrisen i mindre bitar och lägg dem ovanpå kasslern.
  3. Smula ner ädelosten i creme fraichen och tillsätt sparrisspadet. Vispa samman det. Häll blandningen över kasslern. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö över hackade valnötter och hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.