Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katalanska olivköttbullar i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blir 25-30 stora frikadeller i en kryddig tomatsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv bröd och häll på vatten (eller ströbröd och rödvin) och låt svälla.
  2. Blanda färs och salt tillsammans med äggula och ägg i det blöta brödet. Krossa vitlöken grovt, salta och mosa till en pure. Rör ner i färsen och tillsätt kryddorna. Forma stora köttbullar med en oliv i mitten.
  3. Sås: Hacka löken. Krossa vitlöken grovt, salta och mosa till en pure. Skålla tomaterna och hacka dem. Fräs lök och vitlök i olivolja på medelhög värme tills löken blir mjuk. Tillsätt tomathack och tomatpure. Krydda och tillsätt vin, honung och vinäger.
  4. Höj värmen och koka tills tomaterna mosar sig. Krydda. Lägg i köttbullarna. Skeda sås över. Sänk värmen och sjud under lock i ca 10 minuter.
  5. Servera med t.ex ris, klyftpotatis eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.