Blir 25-30 stora frikadeller i en kryddig tomatsås
Instruktioner
- Riv bröd och häll på vatten (eller ströbröd och rödvin) och låt svälla.
- Blanda färs och salt tillsammans med äggula och ägg i det blöta brödet.
Krossa vitlöken grovt, salta och mosa till en pure. Rör ner i färsen och tillsätt kryddorna.
Forma stora köttbullar med en oliv i mitten.
- Sås:
Hacka löken. Krossa vitlöken grovt, salta och mosa till en pure. Skålla tomaterna och hacka dem.
Fräs lök och vitlök i olivolja på medelhög värme tills löken blir mjuk. Tillsätt tomathack och tomatpure. Krydda och tillsätt vin, honung och vinäger.
- Höj värmen och koka tills tomaterna mosar sig. Krydda. Lägg i köttbullarna. Skeda sås över. Sänk värmen och sjud under lock i ca 10 minuter.
- Servera med t.ex ris, klyftpotatis eller pasta.
Publicerat den
3 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar