Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katharine Hepburn brownies

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Hittade detta receptet på nätet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 165°C och smörj en ugnsfast form med smör. Smält försiktigt chokladen tillsammans med smöret i en kastrull över svag värme samtidigt som du rör ordentligt. Ta bort kastrullen från värmen och rör i sockret. Tillsätt sedan i äggen och vaniljsockret och vispa hårt. Rör till sist i mjöl, salt och valnötter och blanda väl. Häll smeten i den ugnsfasta formen och grädda i ugnen i 40 minuter. Ta sedan ut den, låt den svalna och skär alternativt slutligen kakan i 16 rutor.
  2. Vårt tips är att nästan dubbla chokladmängden, eller ha i 3-4 msk kakaopulver, och nästan halvera sockermängden. Prova gärna också att byta ut vetemjöl mot hälsosammare dinkelmjöl, då blir dessa brownies som en riktigt god kladdkaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.