Hittade detta receptet på nätet.
Instruktioner
- Värm ugnen till 165°C och smörj en ugnsfast form med smör. Smält försiktigt chokladen tillsammans med smöret i en kastrull över svag värme samtidigt som du rör ordentligt. Ta bort kastrullen från värmen och rör i sockret. Tillsätt sedan i äggen och vaniljsockret och vispa hårt. Rör till sist i mjöl, salt och valnötter och blanda väl. Häll smeten i den ugnsfasta formen och grädda i ugnen i 40 minuter. Ta sedan ut den, låt den svalna och skär alternativt slutligen kakan i 16 rutor.
- Vårt tips är att nästan dubbla chokladmängden, eller ha i 3-4 msk kakaopulver, och nästan halvera sockermängden. Prova gärna också att byta ut vetemjöl mot hälsosammare dinkelmjöl, då blir dessa brownies som en riktigt god kladdkaka!
Publicerat den
5 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar