Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katrinsviss med choklad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Katrinplommon, äpple och mandel gör den här efterrätten till ett perfekt hälsogodis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt katrinplommonen dra två timmar i ljummet vatten. Låt dem rinna av väl och skär i strimlor. Skala äpplet, skär bort kärnhuset och riv äpplet fint. Blanda det rivna äpplet med citronsaft.
  2. Blanda kesella med crème fraiche och mjölk, smaksätt med mandellikör och vaniljsocker. Strimla chokladen fint med en potatisskalare. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna och låt dem svalna.
  3. Blanda ner katrinplommon och äpple i kesellakrämen och portionera upp krämen i dessertskålar. Garnera med rostade mandelspån och strimlad choklad före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.