Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kentucky chokladpaj à la Viktväktarna

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

10 portioner à 13 poäng styck.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finfördela smöret i de torra ingredienserna. Arbeta sedan snabbt ihop ingredienserna till en smidig deg. Fodra en pajform som är 23 cm i diameter med degen och pricka den överallt med en gaffel. Grädda i ugnen i 20 till 25 minuter tills pajen är frasig och ljust gyllenbrun. Låt den kallna.
  3. Fyllningen: Häll grädden, chokladen och sockret i en tjockbottnad kastrull och rör över svag värme tills chokladen och sockret har smält. Rör samman majsmjölet och vattnet så att det bildar en slät pasta. Vispa äggen lätt. Tillsätt majsmjölblandningen och äggen till chokladblandningen i kastrullen och rör hela tiden över svag värme i cirka 10 minuter. Låt absolut inte blandningen koka, men den ska bli mycket tjock och slät, och när den är färdig ska den inte smaka ett dugg av mjöl.
  4. Tag bort kastrullen från plattan. Rör i vanilj och rom och vispa i smöret. Häll det hela i pajskalet och låt det kallna.
  5. Dekoreras, om man så vill, med den vispade grädden före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.