Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärter från Kerala

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God vegatarisk rätt som till och med min anti-vegetar-sambo tycker om. ;-) Men han blir gladast om han får grillad kyckling som tillbehör. Köper du ingredienserna i ett orientaliskt livs/grönsakshandel blir rätten dessutom superbilligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chilin. Skala och hacka löken. Skala och krossa vitlöken (pressa inte). Skala och riv ingefäran.
  2. Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av.
  3. Fräs chili, vitlök och ingefära i olja eller smör. Dofta över curry, gurkmeja och spiskummin. Blanda ner kikärterna och häll i kokosmjölken. Låt koka upp och sedan puttra ett par minuter.
  4. Blanda ner spenatbladen och tomathalvor. Låt koka några få minuter till. Smaka av med limesaft och salt. Strö över hackad koriander.
  5. Servera med basmatiris, naan, mango chutney och eventuellt kyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.